Izmir boyoz

As the weather inches towards spring, we’re daydreaming about drinking chay along the Aegean on Izmir’s Kordon and sampling the delicious unique Izmirli Sephardic cuisine.  There’s nothing better for desayuno than a fresh Izmir boyoz de handrajo or d’espinaka with a lovely browned huevo haminado.  Salivate over Patisserie d’Oret‘s sweet and savory offerings while reading Sherri’s Istanbul Eats patisserie review here (in English) or here (in Turkish).

Want to try your hand at making your own boyoz?  Check out Bendichos Manos for an English guide or Savores de Siempre for old-school Ladino.  Here’s a favorite by Izmir’s most famous Jewish son, Dario Moreno, to accompany your kitchen experiments and raki sipping.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s